• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • НОВИНИ
  • 14 жовтня 2015 р. День захисника України

14 жовтня 2015 р. День захисника України

2015-10-14

/Files/images/IMG_2.jpg

/Files/images/IMG_2195.jpg

Честь і слава вам, мужні захисники Вітчизни

З 2015 року в офіційному календарі України з'явилося нове державне свято – День захисника України. Воно встановлено 14 жовтня з метою вшанування мужності та героїзму захисників України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві.

14 жовтня також відзначається велике релігійне свято – Покрова Пресвятої Богородиці. За цим святом закріпилася ще й друга назва – Козацька Покрова (День Українського козацтва), а у свідомості народу воно почало асоціюватися з такими поняттями, як військова честь, звитяга, мужність та лицарство. І свято Покрови, і День Українського козацтва, і тепер ще й нове державне свято - День захисника України дуже близькі нашому серцю, бо ми, українці, – наймиролюбніша нація. Українці люблять свій дім, свою родину, рідну землю і свою Батьківщину і у різні часи захищали її, не шкодуючи життя.

Не дивлячись на те, що свято День захисника України тільки започатковано, його відзначення у нашій школі пройшло досить широко.

Навчальний тиждень почався із інформативної години «Мужність і відвага крізь покоління». В кожному класі була проведена виховна година, присвячена історії України та історії українського війська. Шкільна бібліотека запросила всіх користувачів ознайомитись з книгами на книжковій виставці «Україна на крутих зламах історії». Кращим учням школи було надане право покласти корзини квітів до могил захисників Вітчизни, які загинули в роки Другої світової війни та до могили нашого односельця, учасника АТО Костюченка Олександра Андрійовича.

Актуальність проведення таких заходів очевидна, адже День захисника України уособлюється у таких поняттях, як «Вітчизна», «Батьківщина», а найвищим проявом любові до рідної землі є готовність боронити її ціною власного життя.

Президентська рада школи

Кiлькiсть переглядiв: 482

Коментарi